The Social Conference

De story van NOS Stories

14:35 30 minutes presentation
Emma Brink NOS Stories

Hoe NOS Stories het grootste nieuwsaccount op Instagram van Nederland is geworden

Hoe bereik je tieners op social media? Het team van NOS Stories brengt nieuws via Instagram, Snapchat en YouTube, en met succes. Op Instagram worden de video’s wekelijks 17 miljoen keer bekeken en in 2018 heeft het Instagram-account twee Social Awards gewonnen.

In deze presentatie vertelt Emma Brink hoe NOS Stories van z’n social media-kanalen een succes heeft gemaakt. Met tips over social media-content, experimenteren en contact met je volgers.

Emma Brink

Emma Brink

NOS Stories

Emma Brink (24) is de social bij NOS Stories, het nieuwsmerk voor scholieren van de NOS dat vooral publiceert op social media. De combinatie van journalistiek en social media is al lang Emma’s passie: dat was te zien in haar academische studie (Journalistiek & Nieuwe Media), masterscriptie (NOS op Snapchat) en nu 1,5 jaar in haar werk bij de NOS. Emma werkt vanaf het begin van NOS Stories bij het jongerenmerk en vertaalt nieuws creatief naar content voor jongeren op social media, op dagelijkse basis en op formatniveau. Daarbij vindt ze social alleen social als je niet alleen zendt, maar ook contact hebt met je volgers.

Gelijktijdige sessies