The Social Conference

Influencers, wat moet je er (niet) mee?

10:20 30 minutes presentation
Ronald Voorn Universiteit Twente & Hogeschool UtrechtRoos van Vugt MerkwerkerJean-Paul Schaddé van Dooren Cityguys.nl & Babbage Company

Bij de koffieautomaat gaat het alleen nog maar over influencers en de inzet ervan lijkt voor alles inmiddels de oplossing te zijn. Maar is dat zo? Een open en eerlijke discussie tussen een marketingkanon, een influencer en de dagvoorzitter over de voors en tegens van influencers in je marketingmix.

Ronald Voorn

Ronald Voorn

Universiteit Twente & Hogeschool Utrecht

Na een carrière in advertising, marketing en management, waarvan 15 jaar in het buitenland bij o.a. Heineken, keerde Ronald in 2011 met zijn vrouw terug naar Nederland om weer dichter bij hun drie dochters te kunnen zijn en te gaan studeren. Hij hoopt binnenkort zijn PhD te behalen op het gebied van consumentenpsychologie met het onderwerp hoe merkwaarden het consumentengedrag beïnvloeden. Sinds 2011 is hij tevens docent aan de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Twente, gastdocent bij een aantal andere universiteiten en als adviseur en gastspreker actief via science4business.nl. Daarnaast is hij RvC lid van o.a. Univé Dichtbij, register marketeer en jurylid voor de Effies. Hij schreef samen met Jan Dijkgraaf het boek ‘Voodoo Marketing’ over marketing en ethiek, waarvoor zij een nominatie ontvingen voor de Marketing Literatuurprijs 2015.

Roos van Vugt

Roos van Vugt

Merkwerker

Roos van Vugt (1973) oprichter van Merkwerker, was van 2008-2012 het ‘sociale boegbeeld’ van Deloitte en één van de eerste pioniers binnen het social media vakgebied. Ze ontwikkelde en implementeerde een social media-strategie die een groot deel van de organisatie veranderde in ‘merkwerkers’. Roos heeft een uitgesproken mening over of en waarom organisaties tijd/energie in social media moeten steken. De afgelopen jaren heeft zij als corporate social media strateeg bij bedrijven als bijvoorbeeld Netflix, NOS en ANWB geholpen, om hun sociale vleugels uit te slaan.

Jean-Paul Schaddé van Dooren

Jean-Paul Schaddé van Dooren

Cityguys.nl & Babbage Company

Jean-Paul Schaddé van Dooren is marketingkoning en co-founder van Cityguys.nl. Hij is marketing manager bij Babbage Company en werkte eerder voor bedrijven als Royal FloraHolland en T-Mobile. Hij heeft al jaren niet meer gekookt omdat hij voor Cityguys de beste restaurants en bars aanbeveelt in steden all over the world.

Gelijktijdige sessies