The Social Conference

Versla het Facebook algoritme!

15:15 30 minutes presentation IJzaal
Gonnie Spijkstra Story FirstSanneke Boesveldt VICE Media

Facebook veranderde begin dit jaar haar newsfeedalgoritme, en wel heel ingrijpend deze keer. Waar het eerst nog ging om relevantie, moet content nu vooral sociaal zijn: merken en publishers worden verzocht ‘betekenisvolle interacties’ aan te gaan. Gonnie Spijkstra (Story first, TMG) en Sanneke Boesveldt (VICE, Twitter), beide met rijke ervaring in contentstrategie en -distributie, geven je inzicht in wat dit algoritme nou precies inhoudt en vertellen je wat je als merk van publishers kunt leren in de strijd om aandacht en betrokkenheid. Aan het eind van hun sessie ben jij als contentmarketeer bewapend met tools om het algoritme in jouw voordeel te gebruiken.

Gonnie Spijkstra

Gonnie Spijkstra

Story First

Gonnie Spijkstra is freelance social strateeg en is vooral werkzaam in de media. Ze ziet het aandeel social verkeer het liefste dalen; dan ben je erin geslaagd de consument te laten zien dat je onmisbare verhalen maakt. Daarom is ze ook contentstrateeg. Gonnie pleit voor het maken van impact. Als je kiest voor verhalen die echt bij je passen en die niemand anders kan maken, komt het bereik vanzelf.

Member Advisory Board 2018

Sanneke Boesveldt

Sanneke Boesveldt

VICE Media

Opvallen tussen de overload aan (social) content is waar Sanneke – nu hoofd marketing bij VICE Media, voorheen Twitter – dagelijks haar hoofd over buigt. Van bereik, naar impact. Van platform agnostische content creatie en de distributie van al die goede verhalen over al die verschillende platformen. Social ziet zij als het ultieme toetsmiddel waarbij de kwaliteit van content toch wel komt bovendrijven. Haar social motto is dan ook:  succes op social werkt volgens dezelfde principes als succes in de kroeg: het gaat om de eerste indruk, de goede verhalen en wat je daarmee dan verder doet.

Gelijktijdige sessies